Blogeja luovat joka päivä kaiken ikäiset ja kaikilta elämänaloilta tulevat ihmiset, mutta bloggaavat teini-ikäiset ovat todella liikkeen kärjessä. Koska nykypäivän teini-ikäiset ovat ensimmäinen sukupolvi ihmisiä, jotka ovat varttuneet käyttäessään internetiä niin monilla nuorilla on näennäisen synnynnäinen käsitys siitä, kuinka teknologiaa käytetään ilmaisemaan sisimpiä ajatuksiaan ja ideoitaan.

Vanhemmat kirjoittajat kokevat usein eräänlaisen oppimisvaiheen aloittaessaan bloggaamisen, mutta monet nuoret huomaavat hyvin pian, että tekstinkäsittely- ja blogiohjelmistojen käyttö tuntuu luonnollisemmalta ja helpommalta kommunikaatiomuodolta kuin perinteinen päiväkirjaan kirjoittaminen.

Yksityisyys

Yksi syy siihen, miksi blogit ovat kokeneet eräänlaisen räjähdyksen teiniyhteisössä ja kasvavat harppauksin on se, että ne tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän näkyvyyttä ja nimettömyyttä. Teini-ikäinen voi kutsua ystäviä ja ikätovereita sähköpostilla lukemaan blogiaan, jolloin hän saa huomiota ja palautetta ajatuksilleen.

Tietysti näkyvyyden mukana tulee yleensä myös hämmennyksen mahdollisuus, mutta se tosiasia, että blogia voi kirjoittaa nimettömästi keksityllä lempinimellä sulkee pois suuren osan nöyryytyksen mahdollisuudesta. Monet bloggaavat teini-ikäiset pelkäävät, että vanhempi tai huoltaja löytää hänen bloginsa, mutta aliaksella julkaisemalla teini voi paljastaa salaisuutensa ilman pelkoa jäljittämisestä.

Kuulluksi tuleminen

Bloggaamisen ulkopuolella teinikirjoittajilla on usein hyvin rajalliset mahdollisuudet tulla julkaistuksi. Aikakauslehdet ja sanomalehdet ovat usein pidättyväisiä julkaisemaan nuorten tekstejä, joilla ei ehkä ole yhtä paljon uskottavuutta kuin vanhemmilla kirjoittajilla, joilla on paljon kokemusta.

Tämä voi estää nuoria kirjoittamasta tai etsimästä mahdollisuutta julkaista teoksiaan. Bloggaamalla nuoret voivat alkaa hankkia lukijoita ilman, että heidän tarvitsee ensin saada huomiota ja tukea toimittajalta tai kustantajalta, joka ei ehkä ole kovin kiinnostunut teini-ikäisistä kirjailijoista.

Blogit tarjoavat nuorille mahdollisuuden harjoittaa vaikuttavia teknisiä kykyjään, saada näkyvyyttä vaarantamatta yksityisyyttä ja rakentaa lukijakuntaa kirjoitukselleen ilman, että heidän tarvitsee hypätä kustannusalan perinteisten kehien läpi. Ei ole ihme, että niin monet teini-ikäiset pitävät blogeja.

Joillekin nuorille bloggaaminen on jopa hyvin sosiaalinen tapa verkostoitua, jonka avulla he voivat tavata ihmisiä, joilla on samankaltaisia kiinnostuksen kohteita kaikkialta maailmasta. Monet bloggaavat teini-ikäiset ovat havainneet, että blogin pitäminen on loistava tapa itseilmaisuun ja usein myös keino saada positiivista palautetta uusilta ystäviltä.