Mobiilibloggaaminen on jännittävä uusi ilmiö, joka valtaa blogimaailman. Yksi syy siihen, miksi monia bloggaajia houkuttelee mobiililaitteiden hyödyntäminen on se, että he nauttivat mahdollisuudesta tehdä usein päivityksiä ja viestejä, jotka pitävät kaikki heidän vierailijansa ajan tasalla ajankohtaisista tilanteista. Mobiiliblogit vievät tämän äärimmäisyyteen antamalla käyttäjien julkaista asioita kirjaimellisesti niiden tapahtuessa. Tämä uusi mobiiliblogien aalto pitää netin käyttäjät ajan tasalla hyvistä ja huonoista tärkeistä tapahtumista, koska niitä tapahtuu kaikkialla maailmassa, mikä auttaa tekemään kansainvälisestä viestinnästä nopeampaa ja tarkempaa.

Ajankohtaisuus

Monet ihmiset ajattelevat, että bloggaamisen rajoitukset liittyvät paljon maantieteeseen. Loppujen lopuksi blogi voi olla vain niin ajankohtainen kuin mitä sinä ehdit sitä päivittää. Mobiilibloggaaminen merkitsee kuitenkin uuden jännittävän aikakauden alkua, jolloin verkkopohjainen viestintä voi tapahtua spontaanisti mistä tahansa. Mobiililaitteet mahdollistavat sen, että melkein missään planeetalla ei ole bloggaajien rajoituksia.

Mobiilibloggaaminen on vielä lapsenkengissään, koska sen mahdollistava teknologia on vasta äskettäin noussut maailmanlaajuisille markkinoille. Ensimmäiset mobiililaitteet tuli saataville yli 20 vuotta sitten, mutta vasta kahden tai kolmen viime vuoden aikana mobiililaitteista on tullut tarpeeksi käyttäjäystävällisiä vetoamaan useimpiin kuluttajiin. Kun kamerapuhelimet ja muu mobiilitekniikka yleistyvät niin yhä useammat bloggaajat pakenevat työpöytänsä äärestä ja lähtevät kaduille.

Teknologia

Mobiililaitteet mahdollistavat bloggaamisen sivustoilta, joissa ajankohtaiset tapahtumat kehittyvät, mikä on yksi syy siihen, miksi mobiilibloggaamisessa on niin paljon jännittäviä mahdollisuuksia mullistaa blogimaailma. Nykyään monilla suurimmilla blogialustoilla on jo olemassa mobiilisovellukset, joiden avulla blogimuutokset voi tehdä helposti ja nopeasti. Mobiilibloggaaja, jolla on kamerapuhelin käytössään voi julkaista blogijulkaisuja vaikkapa presidentin puheen puhujan korokkeesta tai urheilutapahtuman katsomosta. Tämän ansiosta bloggaajat voivat kokea saman reaaliaikaisen jännityksen kuin suorassa televisiolähetyksessä, mutta demokraattisemmassa mediassa.

Mobiilibloggaamisesta on tulossa paljon yleisempää kuin muutama vuosi sitten ja mobiilibloggaajat herättävät nopeasti paljon huomiota blogiyhteisössä. Vielä ei ole selvää, tuleeko mobiiliblogeista hallitsevia blogeja tulevina vuosina, mutta nykyinen trendi näyttää viittaavan siihen, että mobiiliblogit ovat tulleet jäädäkseen. Mobiilibloggaamisen tarjoama liikkuvuuden ja yksilöllisen ohjauksen yhdistelmä asettaa mobiilibloggaajat varmasti nykypäivän viestintätekniikan kärkeen ja on vaikea kuvitella, että mobiiliblogien määrä ja arvovalta eivät jatka kasvuaan tulevina vuosina.