Mietitkö mikä olisi paras blogialusta aloittavalle bloggaajalle? Käytettävän blogialustan valitseminen on yksi tärkeimmistä päätöksistä, jonka voit tehdä bloggaajana. Oikea alusta voi tehdä blogin pitämisestä helppoa ja väärä alusta voi tehdä blogin pitämisestä vaivalloista. Koska alusta, jolla bloggaat on erittäin tärkeä osa blogikokemustasi niin sinun kannattaa käyttää aikaa löytääksesi alusta, joka tarjoaa ihanteellisen tasapainon käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ja joustavan ulkoasun välillä sekä tekee blogistasi ainutlaatuisen näköisen ja tuntuisen. Sopivan alustan löytäminen ei ole aina helppoa, mutta pienellä pohdiskelulla ja tutkimuksella voit löytää itsellesi täydellisen blogialustan.

Omat tavoitteesi

Päätä ensin mitkä ovat ensisijaiset tavoitteesi käytön helppouden ja muokkausten suhteen. Useimmat pitkälle muokattavat blogialustat ovat hieman vaikeampia käyttää kuin hyvin automatisoidut alustat, kuten WordPress. Jos olet uusi blogien tekniikan parissa niin sinun kannattaa ehkä uhrata aikaa perusteelliselle taustasuunnittelulle tai etsiä itsellesi sopiva ainutlaatuinen blogialusta, jonka käyttäminen on sinulle helppoa. Toisaalta, jos olet jo kokenut web-suunnittelija, jolla on HTML- tai javascript osaamista niin käyttäjäystävällisen alustan rajoitukset ovat todennäköisesti turhauttavia.

Ei ole olemassa blogialustaa, joka olisi objektiivisesti kaikille paras alusta, koska jokaisella bloggaajalla on ainutlaatuiset tarpeet. Bloggaamisessa on pitkälti kyse yksilöllisyydestä, joten on järkevää, että saatavilla olisi monia erilaisia alustoja, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisten yksilöiden tarpeita. Tämä monimuotoisuus on hyvä asia, koska se tarkoittaa, että voit melko varmasti löytää blogialustan, joka sopii teknisten kykyjesi tasolle.

Ilmaiset blogialustat

Markkinoilla on monia ilmaisia blogialustoja, mutta blogisi lataaminen kaikille ilmaisilla alustoille, joita voit löytää ei välttämättä ole hyvä idea. Vaikka saattaa olla houkuttelevaa lisätä blogiisi kävijälaskuri, näyttävä tausta, jännittävä uusi fontti ja joukko omituisia animoituja gifejä niin tällainen suunnitelma voi helposti epäonnistua. Avain ilmaisten blogialustojen hyödyntämiseen on valikoiva.

On hyvä idea oppia kaikenlaisista saatavilla olevista ilmaisista blogialustoista, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen siitä minkälaisen blogin haluat. Valitse vain ne vaihtoehdot, jotka mielestäsi ovat todella hyödyllisiä. Jos saat esimerkiksi selville, kuinka monta kävijää lukee blogiasi tarkistamalla liikennetilastot niin kävijälaskuri todennäköisesti lisää tarpeetonta sotkua sivullesi.

Blogialustojen ulkoasu

Jos blogisi on tekstipohjainen niin räikeä tausta voi olla enemmän häiriötekijä kuin etu. Arvioi realistisesti minkälaiset blogin lisäosat auttavat sinua toteuttamaan visiosi ja parantamaan sivustoasi. Muista, että ilmainen blogialusta ei välttämättä ole hyödyllinen pitkällä aikavälillä.

Se tosiasia, että kaksi bloggaajaa ei tarvitse samaa asiaa blogialustalta voi kuitenkin tehdä oikean alustan etsimisestä hieman hankalaa. Kun luet eri alustojen arvosteluja niin yritä pitää prioriteettisi mielessäsi ja tehdä parhaasi ottaaksesi huomioon arvioijan oman mielipiteen.

Esimerkiksi kielteinen arvostelu, jonka on kirjoittanut taitava ohjelmistosuunnittelija, joka valittaa suositun alustan olevan liian rajallinen voi hyvinkin kertoa siitä, että kyseinen alusta on ihanteellinen aloittelevalle bloggaajalle. Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin kaikille täydellinen blogialusta, joten sen sijaan, että etsit sitä ”parasta” alustaa niin etsi paras alusta tiettyjen kriteerien mukaan.